Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

17-08-2020: Συνελήφθησαν 24 αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ερμούπολη Σύρου, 17 Αυγούστου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν 24 αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν Το 3ήμερο 14-16 Αυγούστου, σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά είκοσι τέσσερις αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δεκατρείς αλλοδαποί (οκτώ άνδρες και πέντε γυναίκες) ηλικίας από 18 έως 49 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας, διαβατηρίων και αδείας διαμονής, επιχείρησαν να επιβιβαστούν κατά περίπτωση σε πτήσεις με προορισμό την Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, οκτώ αλλοδαποί (τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες) ηλικίας από 22 έως 39 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων, δελτίων ταυτότητας καθώς και με στοιχεία τρίτων προσώπων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν κατά περίπτωση σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία, την Τσεχία την Ιταλία και την Ολλανδία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, δυο αλλοδαπές ηλικίας 33 και 40 ετών οι οποίες μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 24χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέβη στον διεθνή Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γαλλία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.