Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

10-08-2020: Συνελήφθησαν 14 αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ερμούπολη Σύρου, 10 Αυγούστου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν 14 αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο 8-9 Αυγούστου 2020, σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά δεκατέσσερις αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, έξι αλλοδαποί (τέσσερις άνδρες και δυο γυναίκες) ηλικίας από 20 έως 43 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας, διαβατηρίου και αδείας διαμονής, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία, την Αυστρία και την Ολλανδία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, έξι αλλοδαποί (τέσσερις άνδρες και δυο γυναίκες) ηλικίας από 19 έως 35 ετών οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών ταυτότητας-διαβατηρίων και διαβατηρίου με στοιχεία τρίτου προσώπου, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία, τη Γαλλία και το Βέλγιο.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ένας 30χρονος αλλοδαπός άνδρας ο οποίος μετέβη στον διεθνή Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ένας 30χρονος αλλοδαπός άνδρας ο οποίος μετέβη στον διεθνή Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστής άδειας διαμονής επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.