Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

17-07-2020: Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε επιχειρήσεις εμπορίου ειδών ένδυσης και ταξιδιού για την τήρηση της νομοθεσίας «περί σημάτων» Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε επιχειρήσεις εμπορίου ειδών ένδυσης και ταξιδιού για την τήρηση της νομοθεσίας «περί σημάτων»

Συνελήφθησαν (2) άτομα και κατασχέθηκαν (3.245) προϊόντα απομίμησης

 

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π.), πραγματοποιήθηκαν χθες (Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020), αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε (2) επιχειρήσεις εμπορίου ειδών ένδυσης και ταξιδιού σε περιοχές της Αττικής, για την τήρηση της νομοθεσίας «περί σημάτων».

Συνελήφθησαν (2) άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπός) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα εμπορικά σήματα και πλαστογραφία μετά χρήσεως, στην οποία περιλαμβάνεται ένα ακόμα άτομο (αλλοδαπός).

Κατά τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1.400) μεταλλικά σήματα επωνύμων εταιρειών, (1.845) τσάντες και τσαντάκια επωνύμων εταιρειών, πορτοφόλια, παπούτσια, κ.λπ. καθώς και τιμολόγια και παραστατικά.

Όπως προέκυψε από τα τιμολόγια διακίνησης εμπορευμάτων, που βρέθηκαν στις ελεγχόμενες επιχειρήσεις, εκτιμάται ότι το επιδιωκόμενο όφελος από την πώληση των παράνομων εμπορευμάτων υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι ελεγκτές του ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π. προέβησαν στη βεβαίωση και επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών παραβάσεων, ενώ τα κατασχεμένα εμπορεύματα καταστράφηκαν επί τόπου με απορριμματοφόρα των οικείων Δήμων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους  οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.