Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

16-05-2020: Συνελήφθη ημεδαπός στη Λέσβο για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μυτιλήνη, 16 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη ημεδαπός στη Λέσβο για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -21- δενδρύλλια κάνναβης, -46- περίπου γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη, χθες (15-05-2020) σε περιοχή της νότιας Λέσβου, μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, ημεδαπός, με τις κατηγορίες της καλλιέργειας, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του συλληφθέντα, στην παραπάνω περιοχή, (21) δενδρύλλια κάνναβης τύπου « skunk », ύψους από -13- έως -30- εκατοστά, σε ισάριθμες γλάστρες.

Από την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο συλληφθείς καλλιεργούσε τα προαναφερόμενα δενδρύλλια με σκοπό τη συγκομιδή κάνναβης και τη διάθεσή της σε τρίτους, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου « KRISZ », βρέθηκαν, (3) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη (χασίς) βάρους -46- περίπου γραμμαρίων, αυτοσχέδιο τσιγάρο με κάνναβη και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Τα δενδρύλλια, οι ναρκωτικές ουσίες και η ζυγαριά κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.