Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

30-04-2020: Εξιχνιάστηκαν 23 περιπτώσεις κλοπών δικύκλων μοτοποδηλάτων από περιοχές της Θεσσαλονίκης Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 30 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν 23 περιπτώσεις κλοπών δικύκλων μοτοποδηλάτων από περιοχές της Θεσσαλονίκης

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιστάμενων αναζητήσεων δύο άτομα που επέβαιναν σε κλεμμένα δίκυκλα

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή έτερων σταθμών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και η επιστάμενη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, οδήγησε στη σύλληψη δύο ατόμων και την εξιχνίαση 23 κλοπών δικύκλων μοτοποδηλάτων.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 19 και 16 ετών σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και απείθειας. Επιπλέον, στην ίδια δικογραφία συμπεριλαμβάνονται δύο ακόμη αλλοδαποί συνεργοί τους ηλικίας 17 ετών, που αναζητούνται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιστάμενων αστυνομικών αναζητήσεων που εκδόθηκαν, κατόπιν ενημέρωσης του Κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης για κλοπή δικύκλου από την περιοχή της Καλαμαριάς, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι, οι οποίοι κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε δύο δίκυκλα μοτοποδήλατα, που είχαν αφαιρεθεί την ίδια ημέρα από τις περιοχές της Σταυρούπολης.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως οι παραπάνω αρνήθηκαν να συμμορφωθούν σε σήματα των αστυνομικών για τη διενέργεια ελέγχου, παραβιάζοντας κατ’ επανάληψη ερυθρούς σηματοδότες και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, από τις αρχές τους τρέχοντος έτους διέπραξαν είκοσι μία (21) ακόμη κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων (συμπεριλαμβανομένου του δικύκλου για το οποίο εκδόθηκαν οι αναζητήσεις και το οποίο εντοπίστηκε) από περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με σκοπό την μετέπειτα πώληση μηχανικών και περιφερειακών εξαρτημάτων σε διάφορες «μάντρες» ανταλλακτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε επιπλέον παρόμοια αδικήματα.