Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

01-04-2020: Εξιχνιάστηκαν οχτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στη Μεσσηνία Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τρίπολη, 1 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν οχτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στη Μεσσηνία

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένας ανήλικος

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τη συμμετοχή του σε εγκληματική ομάδα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτών, η οποία περιλαμβάνει επιπλέον τέσσερις ανηλίκους

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οχτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (31.3.2020) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τη συμμετοχή του σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις (4) ανήλικους ημεδαπούς.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν και δύο (2) ημεδαποί, μία (1) 60χρονη και ένας (1) 36χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 8.3.2020 έως την 29.3.2020, στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέπραξαν, συνολικά, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε καταστήματα, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων μοτοσικλετών, εκ των οποίων η μία ανευρέθη και μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία κ.ά., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -3.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε -1- κυνηγετικό όπλο, το οποίο είχε κλαπεί από οικία ημεδαπού, την 29.9.2017 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν και δύο (2) ημεδαποί, μία (1) 60χρονη και ένας (1) 36χρονος, οι έχοντες την επιμέλεια των ανηλίκων, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.