Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

17-12-2019: Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη με τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, κ. Ardi Veliu Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη με τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, κ. Ardi Veliu

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης συναντήθηκε χθες, 16 Δεκεμβρίου 2019, με τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, κ. Ardi Veliu.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε κοινή διαπίστωση για ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, μέσω πραγματοποίησης επιχειρησιακών συναντήσεων και συνεκπαιδεύσεων, προκειμένου να αντιμετωπισθεί και καταπολεμηθεί το οργανωμένο διασυνοριακό έγκλημα.

Επιπλέον, οι κ.κ. Αρχηγοί συμφώνησαν και αποδέχθηκαν την κατάρτιση Οδικού Χάρτη, στον οποίο θα αποτυπώνονται οι επιμέρους δράσεις σε στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Στη συνάντηση, από ελληνικής πλευράς, παρέστησαν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου, Υποστράτηγος Γεώργιος Καστάνης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου, Ταξίαρχος Δημήτριος Μάλλιος, ο Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Χρήστος Μανούρας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης.

Τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, συνόδευαν ο Διευθυντής του Κλάδου Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, κ. Tonin Vocaj, ο Διευθυντής του Κλάδου Συνόρων και Μετανάστευσης, κ. Eduard Merkaj, ο Διευθυντής του Κλάδου Οικονομικών και Τεχνικής Υποστήριξης, κ. Theodhori Gravani και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Συνεργασίας και Συντονισμού, κ. Andi Likaj.