Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

14-12-2019: Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκε άμεσα ληστεία σε περίπτερο ιδιοκτησίας ημεδαπού, στην περιοχή της Λαμίας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία, 14 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκε άμεσα ληστεία σε περίπτερο ιδιοκτησίας ημεδαπού, στην περιοχή της Λαμίας

Συνελήφθησαν (3) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη ληστείας από κοινού

Κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνό, καθώς και τα ενδύματα και τα υποδήματα, με τα οποία ήταν ενδεδυμένοι κατά τη διάρκεια της ληστείας

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας που διεξήγαγε, σε συνεργασία με το Τμήμα Άμεσης Δράσης Λαμίας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση ληστείας, σε περίπτερο ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 10-12-2019, στην περιοχή της Λαμίας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ατόμων και συγκεκριμένα δύο 18χρονων ημεδαπών και ενός 15χρονου αλλοδαπού, οι οποίοι εντοπίσθηκαν χθες (13-12-2019) και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη ληστείας από κοινού.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στο περίπτερο και μένοντας αθέατοι, προκάλεσαν θόρυβο, εξαναγκάζοντας τον 51χρονο να εξέλθει από αυτό, με αποτέλεσμα να του επιτεθούν, ασκώντας του σωματική βία και να καταφέρουν να αποσπάσουν από το ταμείο του περιπτέρου, το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος του χρηματικού ποσού που είχαν αποσπάσει, κινητό τηλέφωνό, καθώς και τα ενδύματα και υποδήματα, με τα οποία ήταν ενδεδυμένοι οι κατηγορούμενοι, κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, όπου και παραπέμφθηκαν στον κ. Ανακριτή Λαμίας.