Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

12-12-2019: Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών και ληστείας στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 12 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών και ληστείας στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης και ταυτοποίησης γυναικών - μελών συμμορίας που ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπών τσαντών και πορτοφολιών από ανυποψίαστες γυναίκες

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δραστών για περιπτώσεις κλοπών.

Αναλυτικά:

  • Αστυνομικοί του Τμήματος Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες (11-12-2019) στο κέντρο της πόλης (Πλατεία Αριστοτέλους) δύο αλλοδαπές ηλικίας 26 και 20 ετών οι οποίες αφαίρεσαν από τσάντα γυναικάς, το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου προέκυψε ότι οι συλληφθείσες μαζί με δύο ακόμη γυναίκες συνεργούς τους, είχαν συστήσει συμμορία τουλάχιστον από τα μέσα Αυγούστου του 2019 με σκοπό τη διάπραξη κλοπών πορτοφολιών και τσαντών.

Συγκεκριμένα, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προέκυψε ότι τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 2019, στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, εντός καταστήματος ενδυμάτων στο κέντρο της πόλης, σε δύο περιπτώσεις προσέγγισαν δύο και χωρίς να γίνουν αντιληπτές, αφαίρεσαν από τις τσάντες τους τα πορτοφόλια τους, που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (260) ευρώ, προσωπικά έγγραφα και κάρτες τραπεζών με τις οποίες πραγματοποίησαν αναλήψεις χρηματικών ποσών ύψους (1.910) ευρώ.

  • Επίσης, στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκαν επιπλέον δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως, Λαγκαδά, Δέλτα, και Παύλου Μελά.

Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες:

  • σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 30 και 18 ετών, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αρχές Δεκεμβρίου 2019 στην περιοχή Χαριλάου, εισήλθαν στον προάυλιο χώρο γυμναστηρίου και διέρρηξαν αυτοκίνητο από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα μπουφάν.
  • σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, ο οποίος μαζί με συνεργό του το Φεβρουάριο του 2019 σε περιοχή του Δήμου Λαγκαδά, με το πρόσχημα της πώλησης ειδών προικός και τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.
  • σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 42 και 29 ετών, οι οποίοι μαζί με δύο συνεργούς τους απογευματινές ώρες της 10-12-2019 εισήλθαν σε κατάστημα ενδυμάτων στα Διαβατά και αφαίρεσαν ενδύματα που στη συνέχεια εγκατέλειψαν, έπειτα από λεκτική αντιπαράθεση με τον ιδιοκτήτη και υπαλλήλους του καταστήματος που τους αντιλήφθηκαν.
  • σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 27 και 44 ετών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Νοέμβριο του 2019 εισήλθαν σε επιχείρηση επεξεργασίας μετάλλου στην Πολίχνη και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ.
  • σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού, ο οποίος το Μάιο του 2019 στη Σταυρούπολη, διέρρηξε αυτοκίνητο και αφαίρεσε δελτίο ταυτότητας

Οι περιπολίες για την αστυνόμευση του Νομού και οι έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών διαφόρων αδικημάτων θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.