Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

21-11-2019: Εξιχνιάσθηκαν πολυάριθμες περιπτώσεις διαρρήξεων φαρμακείων στην ανατολική Θεσσαλονίκη Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 21 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκαν πολυάριθμες περιπτώσεις διαρρήξεων φαρμακείων στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου 31χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη συνεργού του

Οι δράστες, από κοινού με δύο ακόμη άτομα, διέρρηξαν συνολικά 14 φαρμακεία και 1 κατάστημα σιδηρικών, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από επισταμένη έρευνα και με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας οδηγήθηκαν στα ίχνη συμμορίας που ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις διαρρήξεων φαρμακείων και σε διάρρηξη καταστήματος σιδηρικών στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου 31χρονος ημεδαπός, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 27χρονου ημεδαπού συνεργού του και σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες της 19-11-2019 εντοπίσθηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Τούμπας ο 31χρονος, καθώς ξημερώματα της ίδιας ημέρας από κοινού με τους συνεργούς του διέρρηξαν φαρμακείο στην ίδια περιοχή, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι δράστες από 09-10-2019 κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου διέρρηξαν συνολικά 14 φαρμακεία και ένα κατάστημα σιδηρικών στις περιοχές Τούμπας, Χαριλάου και Ανάληψης, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 5.800 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο αυτοκίνητο, ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής κατά την τέλεση των πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε έτερες υποθέσεις κλοπών.