Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

19-11-2019: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες

Συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί και αναζητείται ακόμα ένας (1) συνεργός τους

Εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) περιπτώσεις ληστειών, κλοπών

και εμπρησμού οχήματος

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες, σε περιοχές της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Συνελήφθησαν το πρωί της 16-11-2019, στις περιοχές Ζεφυρίου, Άνω Λιοσίων και Ζευγολατιού Κορινθίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, τρείς (3) ημεδαποί ηλικίας 23, 26 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, μαζί με έναν συνεργό τους που αναζητείται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διάπραξη ληστειών και διαρρήξεων-κλοπών από οικίες.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι εντόπιζαν απογευματινές και νυκτερινές ώρες οικίες και στη συνέχεια, παραβιάζοντας παράθυρα ή θύρες, εισέρχονταν σε αυτές αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Περαιτέρω, προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα στα οποία είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες, που αντιστοιχούσαν σε οχήματα ίδιας μάρκας και τύπου και μετά την ολοκλήρωση των εγκληματικών τους πράξεων, τα εγκατέλειπαν και τα πυρπολούσαν σε ερημικές τοποθεσίες των Αχαρνών.

Ακόμη, κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και καπέλα και ερευνούσαν τους χώρους φορώντας γάντια.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί μία (1) ληστεία, δύο (2) κλοπές από οικίες, μία (1) κλοπή οχήματος καθώς και μία (1) περίπτωση εμπρησμού αυτοκινήτου.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.