Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

06-11-2019: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών από πελάτες καταστημάτων στην Βορειανατολική Αττική Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών από πελάτες καταστημάτων στην Βορειανατολική Αττική

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαπές και ταυτοποιήθηκαν δυο (2) επιπλέον μέλη

Εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε (15) περιπτώσεις

Κατασχέθηκαν -4.060- ευρώ, -116- δολάρια ΗΠΑ, -4- πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, ρολόι και χρυσή βέρα

Εξαρθρώθηκε έπειτα από συστηματική έρευνα, του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών από πελάτες καταστημάτων στην Βορειανατολική Αττική.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρωινές ώρες της 4-11-2019 στην Αγία Παρασκευή, από ειδική ομάδα αστυνομικών, δύο (2) αλλοδαπές την στιγμή που απέρριπταν πορτοφόλι το οποίο είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από πελάτη εμπορικού καταστήματος. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) ακόμη αλλοδαπές ως συνεργοί τους.

Ως προς τον τρόπο δράσης , οι ανωτέρω εισέρχονταν τις ώρες αιχμής και κατά ομάδες, σε εμπορικά καταστήματα προσποιούμενες τις πελάτισσες. Για να μην κινούν μάλιστα υποψίες, φρόντιζαν να έχουν προσεγμένη εμφάνιση.

Ακολούθως, εντόπιζαν τα θύματα τους και στη συνέχεια τα προσέγγιζαν αναλαμβάνοντας η μία εξ αυτών να αποσπά την προσοχή τους, ενώ οι υπόλοιπες με την μέθοδο του τεχνητού συνωστισμού, τους αποσπούσαν τα πορτοφόλια.

Από την έρευνα σε δωμάτια ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -4.060- ευρώ
  • -116- δολάρια ΗΠΑ
  • -4- πορτοφόλια
  • -2- κινητά τηλέφωνα
  • ρολόι και χρυσή βέρα

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα στην Αγία Παρασκευή, στο Χαλάνδρι και στη Νέα Ιωνία.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.