Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

13-09-2019: Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαπές, εκ των οποίων δύο ανήλικες, για κλοπές από πεζούς στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαπές, εκ των οποίων δύο ανήλικες, για κλοπές από πεζούς στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών

Εξιχνιάσθηκαν δώδεκα (12) περιπτώσεις

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 10-9-2019 στην οδό Ερμού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, τρεις (3) αλλοδαπές (οι δύο ανήλικες) οι οποίες κατελήφθησαν την στιγμή που απασχολούσαν τουρίστα, με την πρόφαση αναζήτησης πληροφοριών σε χάρτη που του επεδείκνυαν και παράλληλα επιχειρούσαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από το εσωτερικό της τσάντας του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι δράστιδες, το τελευταίο τρίμηνο μετακινούνταν σε πολυσύχναστα σημεία εμπορικού, ιστορικού ή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του κέντρου της Αθήνας και εντόπιζαν τα θύματα τους είτε στο δρόμο, είτε σε καταστήματα είτε σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακολούθως και με τη μέθοδο της απασχόλησης τους αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών από πεζούς, εκ των οποίων διαπράχθηκαν οι -6- εντός καταστημάτων, οι -5- στον δρόμο και -1- εντός τρόλεϊ.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζονται.