Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

03-09-2019: Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε οικίες στη Δυτική Αττική Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε οικίες στη Δυτική Αττική

Ταυτοποιήθηκαν τρείς (3) ημεδαποί συνεργοί τους

Εξιχνιάσθηκαν -26- περιπτώσεις κλοπών και -2- περιπτώσεις ληστειών

Κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, είδη ένδυσης και υπόδησης, κινητά τηλέφωνα, -1.410- ευρώ, -2.440- zloti Πολωνίας καθώς και δύο (2) οχήματα

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 1-9-2019 στον Ασπρόπυργο και στα Μέγαρα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεγαρέων, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε., των Τ.Α.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δύο (2) ημεδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε οικίες στη Δυτική Αττική. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρείς (3) συνεργοί τους.

Ειδικότερα, από τον περασμένο Μάιο, διαπιστώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων, η δράση σπείρας, τα μέλη της οποίας προέβαιναν συστηματικά στη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών και ληστειών σε οικίες. Έπειτα από έρευνα, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Ελευσίνας και Ασπροπύργου καθώς και με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, επετεύχθη η ταυτοποίηση των εμπλεκόμενων και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι με αυτοκίνητα, εντόπιζαν οικίες σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, κατά τις μεσημβρινές και νυχτερινές ώρες. Στη συνέχεια, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και με διακριτούς ρόλους (οδηγοί οχημάτων, τσιλιαδόροι και φυσικοί αυτουργοί), παραβίαζαν τις εισόδους ή τις μπαλκονόπορτες των οικιών και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους κοσμήματα, ρολόγια, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Περαιτέρω, στις περιπτώσεις που εντόπιζαν εντός των οικιών τους ένοικους, χρησιμοποιούν βία ή απειλή βίας προκειμένου να τους ακινητοποιήσουν.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους, ήταν το γεγονός ότι αφαιρούσαν από τα οχήματα τις πρωτότυπες πινακίδες και είτε κυκλοφορούσαν χωρίς αυτές είτε τοποθετούσαν νέες που είχαν αμέσως πριν αφαιρέσει από άλλα σταθμευμένα.

Από τις έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, είδη ένδυσης και υπόδησης, κινητά τηλέφωνα, τα χρηματικά ποσά των -1.410- ευρώ και -2.440- zloti Πολωνίας ενώ επίσης κατασχέθηκαν και δύο (2) οχήματα.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν είκοσι πέντε (25) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες, δύο (2) περιπτώσεις ληστειών σε οικίες και (1) περίπτωση κλοπής πινακίδας.

Επιπρόσθετα, εκτιμάται ότι η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ξεπερνά το ποσό των -200.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.