Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

23-07-2019: Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός για κλοπές, ληστεία, απείθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός για κλοπές, ληστεία, απείθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων

Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία (1) περίπτωση ληστείας

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 19-7-2019 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της ‘Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 37χρονος αλλοδαπός, για κλοπές, ληστεία, απείθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εντοπίσθηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης, να περιεργάζεται σταθμευμένα οχήματα, κοιτώντας στο εσωτερικό τους. Στην προσπάθεια του να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, τράπηκε σε φυγή πλην όμως καταδιώχθηκε και ακινητοποιήθηκε.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε, μεταλλικό αιχμηρό αντικείμενο το οποίο χρησιμοποιούσε για τη θραύση τζαμιών των αυτοκινήτων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως, ο συλληφθείς δρούσε πρωινές και μεσημβρινές ώρες, στην περιοχή του Κουκακίου και της Ακρόπολης, στοχεύοντας σε οχήματα από τα οποία αφού έσπαγε τα τζάμια, αφαιρούσε από το εσωτερικό τους, διάφορα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις (4) κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία (1) ληστεία σε βάρος πεζών.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.