Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

05-07-2019: Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ατόμων για ληστείες σε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ατόμων για ληστείες σε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Εξιχνιάσθηκαν επτά (7) περιπτώσεις ληστειών

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών ηλικίας 16 και 20 ετών και τεσσάρων (4) ημεδαπών ηλικίας 16, 19, 20 και 21 ετών, για ληστείες κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, προέκυψε ότι οι δράστες, από τον Οκτώβριο του 2018, είχαν συστήσει ομάδα που προέβαινε συστηματικά σε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, αρχικά μετέβαινε ένας εκ των κατηγορουμένων στο κατάστημα που είχαν στοχοποιήσει, προσποιούμενος τον πελάτη, ώστε ο υπάλληλος αυτού να απασφαλίσει την πόρτα εισόδου.

Στη συνέχεια, ο προσποιούμενος τον πελάτη δράστης, κρατούσε την πόρτα ανοικτή, ώστε να διευκολύνει την είσοδο των υπολοίπων συνεργών του, σε αυτό. Ακολούθως και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, ακινητοποιούσαν υπαλλήλους και πελάτες και αφαιρούσαν τις εισπράξεις του καταστήματος και τα κινητά τηλέφωνα από όλους.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι, προκειμένου να μην εξακριβωθεί ο ρόλος του συνεργού τους που προσποιείτο τον πελάτη, ασκούσαν σωματική βία σε αυτόν.

Μέχρις στιγμής εξιχνιάσθηκαν επτά (7) περιπτώσεις ληστειών, σε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.