Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

22-04-2019: Εξαρθρώθηκε συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως στην περιοχή των Πατησίων Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 22 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως στην περιοχή των Πατησίων

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 14, 16, 17 και 19 ετών, μέλη της σπείρας

Εξιχνιάσθηκαν (11) περιπτώσεις ληστειών

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων, συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, κυρίως στην περιοχή των Πατησίων.

Από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων, διαπιστώθηκε κυρίως στην περιοχή των Πατησίων, αλλά και σε όμορες περιοχές, η δράση συμμορίας νεαρών ατόμων (ηλικίας 15 έως 19 ετών) που διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν ηλικιωμένους στο δρόμο ή τους ακολουθούσαν εντός των πολυκατοικιών που διέμεναν και με τη χρήση βίας τους ακινητοποιούσαν και αφαιρούσαν αλυσίδες από το λαιμό τους.

Βραδινές ώρες της 19-4-2019, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. τα μέλη της σπείρας στην περιοχή του Περιστερίου και προσήχθησαν στο Τ.Α. Πατησίων, όπου και συνελήφθησαν. Πρόκειται για τέσσερις (4) ημεδαπούς ηλικίας 14, 16, 17 και 19 ετών.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν ένδεκα (11) περιπτώσεις ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.