Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

15-04-2019: Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός για ληστείες.Ταυτοποιήθηκε 19χρονος ημεδαπός συνεργός του Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 15 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός για ληστείες

Ταυτοποιήθηκε 19χρονος ημεδαπός συνεργός του

Εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) περιπτώσεις

Συνελήφθη, στις 13-4-2019 το πρωί στον Μαραθώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μαραθώνα, 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ληστείες κατ' εξακολούθηση. Ταυτοποιήθηκε 19χρονος ημεδαπός, συνεργός του.

Έπειτα από πολυήμερη έρευνα και κατόπιν αξιοποίησης όλων των προανακριτικών στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 28χρονος μαζί με τον 19χρονο συνεργό του, κατά το τελευταίο τρίμηνο, διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε καταστήματα, στις περιοχές της Ν. Μάκρης και του Μαραθώνα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, βραδινές ώρες εντόπιζαν πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και full face και με την απειλή πιστολιών, πτυσσόμενων ράβδων και σπρέι πιπεριού, ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους, αφαιρούσαν τις εισπράξεις και αποχωρούσαν. Συνήθως ένας εκ των δραστών, παρέμενε στον περιβάλλοντα χώρο, εκτελώντας χρέη "τσιλιαδόρου".

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί τρεις (3) περιπτώσεις ληστειών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.