Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

26-03-2019: Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών μέσω διαδικτύου Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μυτιλήνη, 26 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών μέσω διαδικτύου

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερα (4) άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, τρεις (3) περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών, μέσω διαδικτύου.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στις συγκεκριμένες υποθέσεις, τέσσερα (4) άτομα (2 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί), ηλικίας από 21 έως 66 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι δράστες προέβαιναν στην ανάρτηση μέσω διαδικτύου, αγγελιών πώλησης γεωργικών ελκυστήρων και άλλων μηχανημάτων, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθή.

Ακολούθως, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, κατάφεραν να εξαπατήσουν τρείς ημεδαπούς - υποψήφιους αγοραστές, στις περιοχές της Ικαρίας και του Ηρακλείου της Κρήτης και να αποσπάσουν από αυτούς συνολικά το χρηματικό ποσό των -3.750- ευρώ, χρήματα τα οποία κατατέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς πράξεις.