Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

23-03-2019: Επίσκεψη Παρέδρων Δικαστικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Παρέδρων Δικαστικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφτηκαν, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 και εννέα (9) Πάρεδροι του Δικαστικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου και Διευθυντή της Διεύθυνσης Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, Αναθεωρητή Α΄ - Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γώγο καθώς και τον Στρατιωτικό Δικαστή Α΄ Γεώργιο Δουβλέκα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επισκέψεων των Παρέδρων σε διάφορες Υπηρεσίες που θεωρούνται σημαντικές για την εκπλήρωση του έργου τους.

Τους ανωτέρω καλωσόρισε η Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος (Ε.Κ.) Δρ. Πηνελόπη Μηνιάτη, η οποία, μεταξύ άλλων, παρουσίασε τους μελλοντικούς στόχους της Διεύθυνσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι Πάρεδροι ενημερώθηκαν από ειδικά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για θέματα σχετικά με τις αρμοδιότητες και το έργο της Υπηρεσίας και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα Τμήματα και τα εκσυγχρονισμένα εργαστήρια της Διεύθυνσης.

Επιπρόσθετα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις του τομέα της σύγχρονης επιστημονικής διερεύνησης των εγκληματικών υποθέσεων και στις εξειδικευμένες δυνατότητες της εγκληματολογικής επιστήμης ως υποβοήθηση του έργου του δικαστή, ενώ συζητήθηκαν και αναλύθηκαν διαδικαστικά και δικονομικά θέματα.