Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

19-03-2019: Επίσκεψη της Εθνικής Σχολής Δικαστών στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη της Εθνικής Σχολής Δικαστών στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφτηκαν, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, (22) σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστών, στο πλαίσιο πρακτικής τους εκπαίδευσης που διεξάγει το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Τους ανωτέρω σπουδαστές καλωσόρισε η Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος (ε.κ.) Δρ. Πηνελόπη ΜΗΝΙΑΤΗ, η οποία, μεταξύ άλλων, παρουσίασε και τους μελλοντικούς στόχους της Διεύθυνσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι σπουδαστές της Σχολής Δικαστών, ενημερώθηκαν από ειδικά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για θέματα σχετικά με τις αρμοδιότητες και το έργο της Υπηρεσίας και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στα Τμήματα και τα εκσυγχρονισμένα Εργαστήρια της Διεύθυνσης.

Επιπρόσθετα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις του τομέα της σύγχρονης επιστημονικής διερεύνησης των εγκληματικών υποθέσεων και στις εξειδικευμένες δυνατότητες της εγκληματολογικής επιστήμης ως υποβοήθηση του έργου του δικαστή. Τέλος συζητήθηκαν και αναλύθηκαν διαδικαστικά και δικονομικά θέματα.