Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

13-03-2019: Περισσότερα από 19.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 13 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περισσότερα από 19.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης

Για την υπόθεση συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός

Η επισταμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού, έπειτα από τον εντοπισμό πλήθους λαθραίων πακέτων τσιγάρων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (12-03-2019) σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας, με τη συνδρομή δικυκλιστών αστυνομικών της Ομάδας «Ζ» ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας αλλοδαπού, το οποίο οδηγούσε ο συλληφθείς.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, εντοπίστηκαν 10 χαρτοκιβώτια που περιείχαν (4.750) πακέτα τσιγάρα διαφόρων τύπων τα όποια δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε χώρο που χρησιμοποιούταν για την αποθήκευση καπνικών προϊόντων απ’ όπου εξήλθε νωρίτερα ο συλληφθείς, στο εσωτερικό του οποίου εντοπίστηκαν 30 ακόμη χαρτοκιβώτια που περιείχαν (14.940) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα διαφόρων τύπων.

Επιπροσθέτως, έπειτα από έρευνες στις οικίες του ιδιοκτήτη του παραπάνω οχήματος και του συλληφθέντα στο κέντρο της πόλης, κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των (1.698,50) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.