Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

25-02-2019: Εξιχνιάστηκαν τριάντα εννέα περιπτώσεις κλοπών κι αποπειρών κλοπών στην Αρκαδία Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τρίπολη, 25 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν τριάντα εννέα περιπτώσεις κλοπών κι αποπειρών κλοπών στην Αρκαδία

Για τις υποθέσεις συνελήφθησαν πέντε άτομα

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς

Επιπλέον, ο ένας από τους συλληφθέντες κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει οχήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -13.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, τριάντα πέντε (35) περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις (4) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (24.2.2019) το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, τέσσερις (4) αλλοδαποί, δύο (2) 18χρονοι και δύο (2) 17χρονοι, καθώς κι ένας (1) ανήλικος ημεδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Επιπλέον, ο ανήλικος ημεδαπός κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του έτους 2018, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, στην πόλη της Τρίπολης.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από την 22.9.2018 έως και χθες (24.2.2019), στην Τρίπολη Αρκαδίας, διέπραξαν συνολικά:

  • -19- περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, εκ των οποίων δεκαεπτά δίκυκλων οχημάτων, μία αυτοκινήτου και μία ποδηλάτου,
  • -10- περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα,
  • -5- περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, από τα οποία τα τρία βρίσκονταν σε χώρους αθλητικών εγκαταστάσεων,
  • -4- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών, εκ των οποίων τρεις σε οχήματα και μία σε κατάστημα και
  • -1- περίπτωση κλοπής τσάντας ημεδαπής.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους και σε άλλους χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, δύο (2) ποδήλατα, τρία (3) κινητά τηλέφωνα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία θα αποδοθούν.

Επίσης, από τα προαναφερόμενα αφαιρεθέντα οχήματα βρέθηκαν, το αυτοκίνητο, δύο (2) δίκυκλα οχήματα και το ποδήλατο, τα οποία θα αποδοθούν, ενώ τα περισσότερα από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα οχήματα, είχαν βρεθεί και αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους, σε προγενέστερους χρόνους.

Επιπλέον, στην έρευνα που έγινε στην οικία του ανήλικου ημεδαπού, μεταξύ άλλων, βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα (1) σπαθί.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει οχήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -13.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Τρίπολης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.