Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

14-02-2019: Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος που είχε μετατραπεί σε παράνομη λέσχη διενέργειας παράνομων τυχερών παιγνίων Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος που είχε μετατραπεί σε παράνομη λέσχη διενέργειας παράνομων τυχερών παιγνίων

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, σε περιοχή της Αθήνας, ειδικά διαμορφωμένος χώρος που είχε μετατραπεί σε παράνομη λέσχη και διεξάγονταν παράνομα παίγνια.

Συνελήφθησαν ο προσωρινά υπεύθυνος και (3) παίκτες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα, ενώ συγκατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, διαπιστώθηκε να έχουν εγκατασταθεί (15) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σε (3) εκ των οποίων συμμετείχαν οι παίκτες σε τυχερά παίγνια και (2) επιπλέον ηλεκτρονικοί υπολογιστές (servers) οι οποίοι αποτελούσαν το κέντρο διαχείρισης. Στο πλαίσιο αυτό, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τα παρελκόμενα τους, (4) ασύρματες κάμερες και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Σημειώνεται ότι έξωθεν του χώρου υπήρχε η επιγραφή που παρέπεμπε σε κατάστημα με διαφορετική επαγγελματική δραστηριότητα.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια αποστέλλονται για φύλαξη σε ειδικούς χώρους της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (Ο.Δ.Δ.Υ.), το χρηματικό ποσό αποδίδεται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.