Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

12-01-2019: Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε πεζούς και σταθμευμένα οχήματα στο κέντρο της Πάτρας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάτρα,12 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε πεζούς και σταθμευμένα οχήματα στο κέντρο της Πάτρας

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί δράστες, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά (11) κλοπές τσαντών και κινητών τηλεφώνων

Εξαρθρώθηκε , μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συμμορία, τα μέλη της οποίας, ενέχονταν συστηματικά στη διάπραξη κλοπών,σε πεζούς και ανασφάλιστα οχήματα στο κέντρο της Πάτρας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 47, 34 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφίαγια διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στο κέντρο της Πάτρας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους τρεις δράστες, τη στιγμή που επιχειρούσαν να αφαιρέσουν από την τσάντα 53χρονης ημεδαπής, που κινούταν πεζή, το πορτοφόλι της.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, που ακολούθησε οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εξιχνίασαν συνολικά έντεκα κλοπέςκαι πιο συγκεκριμένα, τέσσερις σε πεζούς και επτά σε ανασφάλιστα οχήματα,που είχαν διαπράξειοι τρεις δράστες,τους τελευταίους δυο μήνες.

Ως προς την μεθοδολογία της συμμορίας,επισημαίνεται ότι οι αλλοδαποί εντόπιζαν γυναίκες που κινούνταν πεζές και αφού της πλησίαζαν, αφαιρούσαν μέσα από τις τσάντες τους πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, εντόπιζαν ανασφάλιστα αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει προσωρινά οι κάτοχοί τους και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους τσάντες, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να διερευνηθεί, εάν συμμετείχαν και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.