Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

10-01-2019: Εξιχνιάστηκαν άμεσα οκτώ (8) διαδοχικές υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων, καθώς και τρεις (3) ακόμη απόπειρες στην Κέρκυρα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Κέρκυρα, 10 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν άμεσα οκτώ (8) διαδοχικές υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων, καθώς και τρεις (3) ακόμη απόπειρες στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν (2) δύο ημεδαποί και αναζητούνται (2) δύο ακόμη συνεργοί τους, οι οποίοι αφαίρεσαν μεταξύ άλλων, ένα αυτοκίνητο αξίας 13.000 ευρώ, προϊόντα και χρηματικά ποσά , αξία των οποίων ξεπερνάει τις (5000) ευρώ

Συνελήφθησαν την Τρίτη (08-01-2019) πρώτες πρωινές ώρες, στην Κέρκυρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, δύο ημεδαποί 29 και 34 ετών, για διαδοχικές κλοπές σε περιοχές της Κέρκυρας.

Σε βάρος των δύο ημεδαπών που συνελήφθησαν, καθώς και δύο ακόμη ημεδαπών συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν διαδοχικά, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, την Τρίτη (08.01.2019) το πρωί κατά την διάρκεια επιχείρησης των αστυνομικών καθώς από την αναλυτική διερεύνηση υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων που έλαβαν χώρα τα τελευταία 24ωρα σε διάφορες περιοχές του νησιού, ταυτοποιήθηκε η οργανωμένη δράση τους, με την συνδρομή δύο ακόμη ημεδαπών , που αναζητούνται.

Συγκεκριμένα η κατά περίπτωση οργανωμένη τους δράση εντοπίζεται σε έντεκα (11) συνολικά υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων από τις οποίες ενδεικτικά ξεχωρίζουν:

ü Μία (1) υπόθεση διάρρηξης, την Τρίτη (08.01.2019), εμπορικής επιχείρησης στην περιοχή Κανόνι, από την οποία αφαίρεσαν είδη καπνού αξίας και χρήματα συνολικής αξίας (1500) ευρώ, καθώς και δύο (2) ακόμη κλοπές, από ζαχαροπλαστείο και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την ίδια ημέρα, από τα οποία αφαίρεσαν είδη ζαχαροπλαστικής και ποτά.

ü Η κλοπή, επίσης την Τρίτη (08.01.2019) ενός οχήματος αξίας (13.000) ευρώ από εταιρεία ενοικιάσεως οχημάτων καθώς και η διάρρηξη του γραφείου ενοικιάσεως από το οποίο αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο και συσκευή GPS , αξίας (450) ευρώ.

ü τρεις (3) ακόμη απόπειρες διάρρηξης, σε εμπορική επιχείρηση και δύο (2) πρατήρια καυσίμων, σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (08.01.2019).

Στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων διαπιστώθηκε ότι δύο ημεδαποί που αναζητούνται, εμπλέκονται σε τρεις (3) ακόμη κλοπές σε περιοχές της Νότιας Κέρκυρας και συγκεκριμένα σε εταιρία ενοικιάσεως οχημάτων, σε κατάστημα υδραυλικών και σε εμπορική επιχείρηση, από τις οποίες αφαίρεσαν ένα κινητό και το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ περίπου.

Κατά την διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιηθήκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού στις κατοικίες των εμπλεκομένων, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης της δράσης τους καθώς και άλλα αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με τις κλοπές.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας στο πλαίσιο της οποίας εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αντίστοιχες πράξεις.

Οι δύο ημεδαποί οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.