Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

12-12-2018: Συνελήφθησαν έξι (6) αλλοδαποί για διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν έξι (6) αλλοδαποί για διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων

Κατασχέθηκαν -23.629- πακέτα τσιγάρα και -1.650- συσκευασίες καπνού

Συνελήφθησαν την τελευταία εβδομάδα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έξι (6) αλλοδαποί για κατοχή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων. Ειδικότερα:

  • Συνελήφθη στις 4-12-2018 στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς την Ομάδα Παρεμπορίου του Επιχειρησιακού σχεδίου Αστυνόμευσης του Ευρύτερου Κέντρου Αθηνών, 41χρονος αλλοδαπός ο οποίος εντοπίστηκε να εξέρχεται από πολυκατοικία, μεταφέροντας εντός σακούλας -54- πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Από την περαιτέρω έρευνα στην σε υπόγεια αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον -9.869- πακέτα τσιγάρα και -704- συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού ενώ κατασχέθηκε και χύμα καπνός βάρους -366- γραμμαρίων.

  • Συνελήφθησαν στις 5-12-2018, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Ασφάλειας Ομονοίας, δύο (2) αλλοδαποί οι οποίοι απέκρυπταν σε αποθήκη πολυκατοικίας στην περιοχή της Ομόνοιας, -9.760- πακέτα τσιγάρων και -858- συσκευασίες καπνού τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.
  • Συνελήφθη στις 7-12-2018 στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), 22χρονος αλλοδαπός διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -270- πακέτα τσιγάρα και -40- συσκευασίες καπνού τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.
  • Συνελήφθη στις 8-12-2018 στη Νίκαια, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας, 22χρονος αλλοδαπός διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1.470- πακέτα τσιγάρα και -27- συσκευασίες καπνού τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.
  • Συνελήφθη στις 10-12-2018 στην Παιανία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Παιανίας, 49χρονος αλλοδαπός για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με άτομο το οποίο διακινεί λαθραία τσιγάρα κατόπιν προσυμφωνημένου ραντεβού, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί, προσποιούμενοι τους πελάτες, κανόνισαν συνάντηση με τον 49χρονο και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Στην κατοχή του, καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2.206- πακέτα τσιγάρα και -21- συσκευασίες καπνού τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν από τα κατά τόπους Τμήματα Ασφαλείας, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.