Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

27-10-2018: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συντηρητική εκπαίδευση διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συντηρητική εκπαίδευση διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου, η συντηρητική εκπαίδευση διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στις Αχαρνές Αττικής.

Η εκπαίδευση διήρκησε από 8 έως 19 Οκτωβρίου 2018 και την παρακολούθησαν επιτυχώς (110) διαπραγματευτές, ενώ συμμετείχαν και (8) ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως παρατηρητές, προκειμένου να αναπτυχθεί συναντίληψη του διαπραγματευτικού πλαισίου και αμοιβαία κατανόηση του ρόλου τους κατά την αντιμετώπιση των περιστατικών.

Σκοπός της εκπαίδευσης, ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των Αξιωματικών διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού και ανάλυσης περιστατικών που αντιμετωπίστηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης, για τη διατήρηση των ικανοτήτων τους, ώστε να καλύπτουν με επάρκεια τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε ένα πλήρες πρόγραμμα θεωρητικής αλλά και πρακτικής εκπαίδευσης, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προσομοιώσεις κρίσιμων περιστατικών (σενάρια οχυρώσεων, αυτοκτονιών, κ.α.), με τη συμμετοχή επιχειρησιακών μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας και τεχνικών μέσων.

Σημειώνεται ότι, το διδακτικό προσωπικό αποτέλεσαν ειδική διαπραγματευτική ομάδα, καθώς και ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης επιδόθηκαν στους αποφοιτήσαντες πιστοποιητικά σπουδών.