Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

25-10-2018: Συνελήφθησαν δύο (2) ακόμη άτομα στη Χαλκίδα, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία, 25 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο (2) ακόμη άτομα στη Χαλκίδα, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (1.000) λαθραία πακέτα τσιγάρων, καθώς και (2) κιλά και (900) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού

Συνελήφθησαν, χθες (24-10-2018) το πρωί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας 71χρονος ημεδαπός και ένας 37χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ένας 42χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του 42χρονου, με προσωρινά υπεύθυνο τον 71χρονο και σε οικίες των εμπλεκομένων, όπου βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν συνολικά (1.097) λαθραία πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, καθώς και (58) συσκευασίες που περιείχαν (2) κιλά και (900) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Επίσης, από την κατοχή του 37χρονου κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και πακέτων τσιγάρων, θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του τρέχοντος έτους, έχουν συλληφθεί σε περιοχές της Εύβοιας, τουλάχιστον (29) άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, ενώ έχουν κατασχεθεί:

  • περισσότερα από (7.000) λαθραία πακέτα τσιγάρων και
  • πάνω από (32) κιλά αδασμολόγητου καπνού.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.