Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

13-09-2018: Συνελήφθησαν διακινητές λαθραίων καπνικών προϊόντων στην Γαστούνη Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάτρα, 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν διακινητές λαθραίων καπνικών προϊόντων στην Γαστούνη

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά περισσότερα από 3.400 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, καθώς και 1.200 γραμμάρια λαθραίου καπνού

Συνελήφθησαν, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, χθες το μεσημέρι, στη Γαστούνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρεις δράστες και συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση ένας 44χρονος αλλοδαπός, ενώ στην δεύτερη ένας 65χρονος ημεδαπός και μια 39χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Στην πρώτη περίπτωση , οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πραγματοποίησαν έλεγχο σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 44χρονος, κατά τον οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν (200) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη που διατηρεί ο δράστης στο Ριόλο Αχαΐας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη (3.020) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ το αυτοκίνητο του κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της αξιόποινης πράξης του.

Στην δεύτερη περίπτωση , οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα της 39χρονης στη Γαστούνη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν (80) λαθραία τσιγάρα και τρεις συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους 150 γραμμαρίων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο αυτοκίνητο της δράστιδας που χρησιμοποιεί ο 65χρονος και στις οικίες των δραστών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη (182) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (21) πακέτα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους (1.050) γραμμάρια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.