Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

12-06-2018: Σύλληψη 51χρονου ημεδαπού για απόπειρα ανθρωποκτονίας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 12 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη 51χρονου ημεδαπού για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ο δράστης επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο πυροβόλησε εναντίον έτερου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν 2 άτομα

Ο 51χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου

σε περιοχή της Πιερίας

Επίσης, συνελήφθη 64χρονος ημεδαπός για υπόθαλψη του δράστη

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν έπειτα από ενδελεχή έρευνα, 51χρονο ημεδαπό για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο (2) ατόμων.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και για παράβαση του Νόμου για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, ξημερώματα της 10-06-2018, ο 51χρονος, κινούμενος με αυτοκίνητο στην περιοχή της Σταυρούπολης, προσέγγισε έτερο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 43χρονη αλλοδαπή και 37χρονος ημεδαπός και έβαλε εναντίον τους με πυροβόλο όπλο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της γυναίκας από θραύσματα των πλαϊνών κρυστάλλων του αυτοκινήτου.

Μετά την πράξη του μετέβη σε περιοχή της Πέλλας, όπου απέκρυψε το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια σε 64χρονο φιλικό του πρόσωπο, ο οποίος τον μετέφερε στην περιοχή της Πιερίας όπου του παρείχε κατάλυμα για την απόκρυψή του.

Απογευματινές ώρες χθες (11-06-2018), στο πλαίσιο του αυτοφώρου, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 51χρονος καθώς και ο 64χρονος για υπόθαλψη του δράστη.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν ένα περίστροφο με πέντε φυσίγγια και μία ενεργοποιημένη συσκευή γεωγραφικού εντοπισμού θέσης ( gps ), την οποία είχε τοποθετήσει ο δράστης στο αυτοκίνητο της 43χρονης για την παρακολούθησή της.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.