Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

04-05-2018: Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα σε περιοχές της Εύβοιας, Βοιωτίας & Φθιώτιδας, τα οποία κατηγορούνται για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία, 4 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα σε περιοχές της Εύβοιας, Βοιωτίας & Φθιώτιδας, τα οποία κατηγορούνται για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν πάνω από (1.000) λαθραία πακέτα τσιγάρων, (6) περίπου κιλά αδασμολόγητου καπνού κ.α.

Στο πλαίσιο ερευνών και ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν χθες (03-05-2018), σε περιοχές της Εύβοιας, Βοιωτίας και Φθιώτιδας, συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και κατά περίπτωση για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών.

Ειδικότερα:

  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθη χθες το πρωί ημεδαπός στη Λαμία, διότι σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαινε και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3.300) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και (90) λαθραία πακέτα τσιγάρων.
  • Από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, συνελήφθησαν χθες το βράδυ δύο υπήκοοι Πακιστάν στη Χαλκίδα, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και κατασχέθηκαν (670) λαθραία πακέτα τσιγάρων, καθώς και (1) κιλό & (550) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των συλληφθέντων στερούταν των απαραίτητων εγγράφων νόμιμης παραμονής του στη Χώρα μας.
  • Από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη χθες το πρωί ημεδαπός στο Δήλεσι Βοιωτίας, διότι σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (400) λαθραία πακέτα τσιγάρων, (950) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, ένα περίστροφο κρότου και το χρηματικό ποσό των (680) ευρώ.
  • Τέλος από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, συνελήφθη χθες το μεσημέρι ημεδαπός σε ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία, που περιείχε (134) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και πακέτων τσιγάρων θα σταλούν στα αρμόδια Τελωνεία, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.