Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

30-04-2018: Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί για ληστείες με απειλή μαχαιριών σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών στην περιοχή του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 30 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί για ληστείες με απειλή μαχαιριών σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών στην περιοχή του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης

Εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) περιπτώσεις ληστειών

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης, συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί για ληστείες, με απειλή μαχαιριών, σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών. Συγκεκριμένα:

1. Βραδινές ώρες της 26-4-2018, συνελήφθησαν στο Λόφο Φιλοπάππου, μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 17 και 18 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν προσεγγίσει δύο (2) υπηκόους Ισπανίας και με την απειλή μαχαιριών τους είχαν αφαιρέσει τα κινητά τους τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών οι προαναφερόμενοι δράστες, οι οποίοι δρούσαν συστηματικά, πάντα με την απειλή μαχαιριού και με ιδιαίτερη σκληρότητα, έχουν διαπράξει άλλες τρείς (3) ληστείες στο Λόφο του Φιλοπάππου.

  •  Στις 26-4-2018 σε βάρος ζεύγους υπηκόων Λευκορωσίας, από τους οποίους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, δύο κινητά τηλέφωνα και μία φωτογραφική μηχανή.
  •  Στις 23-4-2018 σε βάρος ζεύγους ημεδαπών από τους οποίους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα.
  •  Στις 23-4-2018 σε βάρος ζεύγους υπηκόων Πολωνίας, από τους οποίους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τα κινητά τους τηλέφωνα.

2. Βραδινές ώρες της 27-4-2018, συνελήφθη στην περιοχή της Ακρόπολης, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) ένας 18χρονος υπήκοος Ρωσίας, διότι λίγο νωρίτερα είχε προσεγγίσει δύο (2) υπηκόους Αφγανιστάν και με την απειλή μαχαιριού τους αφαίρεσε μία συσκευή αναπαραγωγής μουσικής ( mp 3 player ). Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Οι συλληφθέντες, με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.