Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

14-04-2018: Συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη δύο μέλη συμμορίας για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 14 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη
δύο μέλη συμμορίας για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών που ενέχονται σε παράνομη διακίνηση αλλοδαπών προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και οργανωμένη επιχείρηση.

Πρόκειται για άντρες ηλικίας 44 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και δύο ακόμη συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης – Συμμορία, της Μεταφοράς και Προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, της Απείθειας, της Πλαστογραφίας καθώς και για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ...

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (14-04-2018), στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στο ύψος του οικισμού Λαγυνών, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν φορτηγό αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε στην οδό Νέα Μοναστηρίου αφού προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε μεταφορά είκοσι (20) αλλοδαπών που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για τη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, ενώ συνελήφθησαν ως διακινητές ο οδηγός και ο συνοδηγός του φορτηγού.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα έναντι χρηματικού ποσού κι έχοντας ως τελικό προορισμό την Αθήνα.

Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο φορτηγό ως μέσο μεταφοράς, το οποίο διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκε στο εσωτερικό του άλλο ένα ζευγάρι πινακίδων κυκλοφορίας που δεν αντιστοιχούσαν στο ίδιο όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.