Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

05-04-2018: Ολοκληρώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (05.04.2018), στο Ηράκλειο Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Χανιά, 05 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (05.04.2018), στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί (2 άνδρες και γυναίκα) για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας

Η σύλληψη τους είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συστηματικής και εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 200 κιλά λαθραίου καπνού

Ολοκληρώθηκε, σήμερα (05.04.2018), συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και στόχευε στην καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού.

Στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί και συγκεκριμένα 50χρονος, 52χρονος και 40χρονη και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Η σύλληψη τους είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συστηματικής και εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήγαγε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνση Κρήτης σε συνεργασία με λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και το Τελωνείο Ηρακλείου.

Ειδικότερα, ύστερα από συνδυαστική έρευνα και προανάκριση καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος με την 40χρονη προμηθεύονταν παράνομα μεγάλες ποσότητες διαφόρων ειδών καπνικών προϊόντων, τα οποία παράλληλα με νόμιμη προμήθεια έτερων ομοειδών προϊόντων, αποθήκευαν και διακινούσαν στην αγορά της Κρήτης. Στη συνέχεια ο 52χρονος προμηθεύονταν από τους προαναφερόμενους μεγάλη ποσότητα παρανόμως διακινούμενων καπνικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην κοινή οικία και σε λοιπούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν ο 50χρονος με τη 40χρονη, καθώς και σε επιχείρηση του 52χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 215 κιλά καπνού και
  • το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες

Ποσότητες καπνικών προϊόντων παραδόθηκαν στο Τελωνείου Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.