Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

03-04-2018: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές των Βορείων προαστίων Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 3 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές των Βορείων προαστίων

Εξιχνιάσθηκαν τριάντα εννέα (39) περιπτώσεις

Κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κλοπιμαία και δύο οχήματα

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Διονύσου και Κηφισιάς, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, πρώτες πρωινές ώρες της 1-4-2018 στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, την στιγμή που επιχειρούσε να διαφύγει, έπειτα από διάρρηξη οικίας. Συγκατηγορούμενοι του ως μέλη της σπείρας, είναι επιπλέον δύο (2) ομοεθνείς του, που αναζητούνται.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, ανωτέρω υπηρεσίες πραγματοποιούσαν πολύμηνες έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι από τα τέλη του 2016 διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες στο Διόνυσο, στη Σταμάτα, στον Άγιο Στέφανο και στην Κηφισιά.

Κατά την συνήθη τακτική τους, απογευματινές και βραδινές ώρες, προσέγγιζαν τις οικίες «στόχους», έκοβαν τα καλώδια των τηλεφωνικών συνδέσεων και προέβαιναν στην απενεργοποίηση του συναγερμού, βυθίζοντας τα κυτία σειρήνας σε δοχεία με νερό. Ακολούθως, παραβίαζαν μπαλκονόπορτες, θύρες ή παράθυρα των οικιών και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, κοσμήματα, χρηματοκιβώτια και άλλα αντικείμενα αξίας.

Επιπλέον χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν το γεγονός ότι είχαν προμηθευτεί όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να παρακάμπτουν τα συστήματα ασφαλείας των οικιών, ενώ για την διαφυγή τους, επέλεγαν δρόμους μειωμένης κυκλοφορίας.

Επιπρόσθετα, τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων που είχαν αναπτύξει, ώστε σε να μην βρεθούν στην κατοχή τους σε περίπτωση ελέγχου.

Στην κατοχή του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα καθώς και άλλα αντικείμενα. Κατασχέθηκαν επίσης και δύο (2) οχήματα, που χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τριάντα εννέα (39) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες στο Διόνυσο, στη Σταμάτα, στον Άγιο Στέφανο και στην Κηφισιά.

Περαιτέρω επισημαίνεται ότι, την ημέρα της σύλληψης, οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή της Κηφισιάς με σκοπό την διάρρηξη, πλην όμως στην θέα των αστυνομικών επιχείρησαν να διαφύγουν, με αποτέλεσμα ο 26χρονος να τραυματισθεί στο πόδι, έπειτα από πτώση, και για το λόγο αυτό νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο.