Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

12-03-2018: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από καταστήματα στα Μεσόγεια Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 12 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από καταστήματα στα Μεσόγεια

Σε πολλές περιπτώσεις εισέρχονταν στα καταστήματα μετά από πρόσκρουση των οχημάτων τους στους υαλοπίνακες της εισόδου

Συνελήφθησαν εννέα (9) ημεδαποί, μέλη της σπείρας

Εξιχνιάσθηκαν -52-περιπτώσεις κλοπών

Κατασχέθηκαν πλήθος αφαιρεθέντων οχημάτων και κλοπιμαίων τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από καταστήματα στα Μεσόγεια.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 9-3-2018 στην Παλλήνη και στα Σπάτα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας και με τη συνδρομή των Τμημάτων Ασφαλείας Παιανίας-Γλυκών Νερών, Παλλήνης-Γέρακα, Σπάτων-Αρτέμιδας καθώς και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, επτά (7) ημεδαποί, ηλικίας από 20 έως 46 ετών καθώς και δύο (2) ανήλικοι, μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από τον περασμένο Οκτώβρη, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα στα Μεσόγεια.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας αφαιρούσαν μεταμεσονύχτιες ώρες οχήματα παλαιού τύπου και μετέβαιναν σε περιοχές των Μεσογείων, με σκοπό να εντοπίσουν καταστήματα με γυάλινη πρόσοψη. Ακολούθως, μετά την επιλογή του καταστήματος, προσέκρουαν σε αυτό με τα κλεμμένα οχήματα, διαλύοντας εξ ολοκλήρου τους υαλοπίνακες και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα. Μετά το πέρας των διαρρήξεων εγκατέλειπαν τα οχήματα στην Παλλήνη και στα Σπάτα.

Ακόμη, χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν το γεγονός ότι τις ημέρες που αποφάσιζαν να δράσουν, πραγματοποιούσαν, μέσα στο ίδιο βράδυ, πολλαπλές διαρρήξεις, ενώ εξακριβώθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις χτυπούσαν τα ίδια καταστήματα.

Από τις έρευνες σε οικίες και χώρους, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αφαιρεθέντων οχημάτων και εμπορευμάτων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν και ενδύματα τα οποία έφεραν κατά τη διάπραξη των κλοπών.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί, από τον περασμένο Οκτώβριο, πενήντα δύο (52) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε διάφορες περιοχές των Μεσογείων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.