Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

06-03-2018: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος βρέθηκε στις 21-9-2012 θανάσιμα τραυματισμένος εντός αυτοκινήτου στο Περιστέρι Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 6 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος βρέθηκε στις 21-9-2012 θανάσιμα τραυματισμένος εντός αυτοκινήτου στο Περιστέρι

Δράστες είναι ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης και ένας άγνωστος ως φυσικοί αυτουργοί και μία 28χρονη ημεδαπή ως συνεργός τους

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος βρέθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 21-9-2012, θανάσιμα τραυματισμένος στο Περιστέρι.

Ο 29χρονος βρέθηκε νεκρός στη θέση του οδηγού Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, φέροντας τραύματα από πυροβόλο όπλο. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, το προαναφερόμενο αυτοκίνητο το προσέγγισε μοτοσυκλέτα με δύο επιβάτες, ο συνεπιβάτης της οποίας χωρίς να αποβιβασθεί, πυροβόλησε εναντίον του.

Δράστες (φυσικοί αυτουργοί) είναι ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης και ένας άγνωστος (οδηγός της μοτοσυκλέτας), καθώς και μία 28χρονη ημεδαπή ( ως συνεργός).

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το θύμα είχε έρθει στην Χώρα μας με σκοπό να συναντηθεί με γυναίκα που είχε γνωρίσει μέσω ιστοσελίδας κοινωνικού δικτύου και την ημέρα του εγκλήματος, είχε μεταβεί στην περιοχή του Περιστερίου σε προσυμφωνημένο ραντεβού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το προαναφερόμενο προφίλ είχε δημιουργηθεί, με ψευδή στοιχεία, από γυναίκα, τον χειρισμό του οποίου όμως είχε αναλάβει ο 38χρονος δράστης.

Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι η γυναίκα που επικοινωνούσε τόσο τηλεφωνικά όσο και με γραπτά μηνύματα με το θύμα προκειμένου να ορίσει το ραντεβού, ήταν η 28χρονη πάντα καθ’ υπόδειξη του 38χρονου.

Επιπρόσθετα, ο 38χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωρεία εγκληματικών πράξεων μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, κλοπές και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κυρία ανάκριση. Σε βάρος των κατηγορουμένων εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν.