Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

08-02-2018: Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί σε περιοχή της Χαλκίδας, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία, 8 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί σε περιοχή της Χαλκίδας, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας

Κατασχέθηκαν (9.700) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και (723) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθησαν, χθες (07-02-2018) το βράδυ σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 41 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή τους στην χώρα μας.

Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν:

  • (9) κιλά και (700) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, καθώς και
  • (723) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και πακέτων τσιγάρων θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.