Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

11-01-2018: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 23χρονου υπηκόου Αφγανιστάν ο οποίος κατέληξε την 15-12-2017 συνεπεία τραυμάτων έπειτα από συμπλοκή με έτερο αλλοδαπό στην περιοχή της Ομόνοιας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 23χρονου υπηκόου Αφγανιστάν ο οποίος κατέληξε την 15-12-2017 συνεπεία τραυμάτων έπειτα από συμπλοκή με έτερο αλλοδαπό στην περιοχή της Ομόνοιας

Δράστης είναι ένας 31χρονος υπήκοος Αιγύπτου ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα

Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 23χρονου υπηκόου Αφγανιστάν ο οποίος κατέληξε βραδινές ώρες της 15-12-2017 σε νοσοκομείο της Αθήνας, συνεπεία τραυμάτων έπειτα από συμπλοκή με έτερο αλλοδαπό στην περιοχή της Ομόνοιας.

Δράστης είναι ένας 31χρονος υπήκοος Αιγύπτου, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα στις 10-1-2018.

Ως προς το χρονικό της ανθρωποκτονίας, εξακριβώθηκε ότι θύμα και δράστης συνεπλάκησαν, απογευματινές ώρες της 15-12-2107 στην πλατεία Θεάτρου, καταφέροντας αμφότεροι χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και των δύο.

Το θύμα παρελήφθη από σταθμό του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη, ο οποίος είναι άστεγος, η συμπλοκή προκλήθηκε μετά από απόπειρα του θύματος να τον κλέψει.

Περαιτέρω επισημαίνεται ότι ο 31χρονος είχε συλληφθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, για παράβαση του νόμου περί όπλων (κατοχή μαχαιριού).

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή και εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης.