Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

07-12-2017: Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος

Συνελήφθη, στις 4-12-2017 στο Μαρκόπουλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 60χρονος ημεδαπός προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης ΣΚΡΑΠ, για παράβαση του νόμου περί Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Επιπλέον, συγκατηγορούμενος του ανωτέρω είναι και ο 58χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος αναζητήθηκε προκειμένου να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο - αυτοψία που διενεργήθηκε σε υπαίθριο περιφραγμένο χώρο αποθήκευσης ΣΚΡΑΠ, έκτασης πέντε (5) στρεμμάτων περίπου, με τη συνδρομή υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, διαπιστώθηκε ανεξέλεγκτη διάθεση στο έδαφος διαφόρων αποβλήτων.

Συγκεκριμένα, εντός του χώρου υπήρχαν διάσπαρτα και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες διάφορα απόβλητα όπως παλιά ελαστικά αυτοκινήτων, οχήματα μη πλήρως απορριπασμένα, πλαστικά και μεταλλικά βαρέλια που περιείχαν λάδια αυτοκινήτων ενώ επί του εδάφους εντοπίσθηκαν διάσπαρτες κηλίδες λαδιών.

Η διαπιστωθείσα ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών αποβλήτων και επικινδύνων υγρών και ελαίων επί του εδάφους χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, προκαλούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κίνδυνο ρύπανσης του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.