Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

06-12-2017: Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί με καταδικαστικές αποφάσεις Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί με καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, την τελευταία εβδομάδα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τέσσερις (4) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα:

1. Την 4-12-2017 συνελήφθη στην περιοχή της Καστέλας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης (12) ετών για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, από το 2002 έως το 2004, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως υπάλληλος ταχυδρομικής εταιρείας, προέβαινε κατ' επανάληψη σε υπεξαιρέσεις πιστωτικών καρτών τις οποίες ταχυδρομούσαν οι τράπεζες μέσω συστημένων επιστολών και στη συνέχεια πραγματοποιούσε αγορές σε καταστήματα. Από την έρευνα, προέκυψε ότι το σύνολο των παράνομων συναλλαγών που πραγματοποίησε, υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των -167.000- ευρώ.

2. Την 4-12-2017 συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ασπροπύργου:

  •  37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης (2) ετών για διακεκριμένες κλοπές.
  •  62χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης (8) ετών και χρηματική ποινή -3.000- ευρώ για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

3. Την 5-12-2017 συνελήφθη στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 57χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν τρείς (3) καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης (12) ετών και (9) μηνών για τα αδικήματα της απάτης και της υπεξαίρεσης καθώς και για παράβαση του νόμου περί επιταγών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.