Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

12-10-2017: Εξιχνιάσθηκαν κλοπές οχημάτων από περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Πιερίας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 12 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκαν κλοπές οχημάτων από περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Πιερίας

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρία μέλη συμμορίας, εκ των οποίων συνελήφθη το ένα

Διακριβώθηκε η κλοπή οκτώ φορτηγών και ενός επιβατικού αυτοκινήτου, καθώς και μία ακόμη απόπειρα κλοπής

Οι δράστες είτε αποσυναρμολογούσαν τα κλαπέντα οχήματα είτε προέβαιναν στην παραποίηση των στοιχείων τους

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη ακόμη μία γυναίκα που παρείχε συνδρομή σε περίπτωση κλοπής

Η συστηματική και ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση κλοπών οχημάτων από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και στην αποδόμηση συμμορίας που διέπραξε τις προαναφερόμενες κλοπές.

Για την υπόθεση συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός-μέλος της συμμορίας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο ημεδαπών συνεργών του ηλικίας 19 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών», της «Πλαστογραφίας» και της «Απείθειας».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιουνίου έως τέλη Σεπτεμβρίου 2017, οι δράστες αφαίρεσαν εννέα (9) αυτοκίνητα (8 φορτηγά και 1 επιβατικό) και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμη ένα (1), από περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Πιερίας.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, απέκρυπταν τα κλαπέντα οχήματα σε περιοχή των Διαβατών, όπου είτε τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν τα μέρη τους ως μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, είτε προέβαιναν στην παραποίηση αριθμών πλαισίων τους και τα διέθεταν για ιδία χρήση ή προς πώληση.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 10-10-2017 στην περιοχή των Αμπελοκήπων, αστυνομικοί της επιληφθείσας Υπηρεσίας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο, ο οποίος νωρίτερα την ίδια ημέρα μαζί με έτερους συνεργούς του διέρρηξαν σταθμευμένο αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων εμπορικού καταστήματος, χρησιμοποιώντας ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής το αυτοκίνητο 21χρονης ημεδαπής, η οποία επίσης συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν (4) κλεμμένα φορτηγά, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν δύο οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.