Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

16-07-2017: Σύλληψη Διεθνώς Διωκόμενου Προσώπου Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 16 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη Διεθνώς Διωκόμενου Προσώπου

Πρόκειται για 45χρονο άντρα, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές

Κατηγορείται για το αδίκημα της απάτης

Η συνεργασία αστυνομικών Υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι επισταμένες έρευνες και η οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου προσώπου.

Πρόκειται για 45χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές για απάτη, πράξη που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2016 στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, ο διωκόμενος άντρας εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες (15-07-2017) στην περιοχή των Διαβατών και όπως προκύπτει από την έρευνα των Γερμανικών Αρχών, είχε πραγματοποιήσει δανειακή σύμβαση 37.500 περίπου ευρώ με χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, την οποία δεν αποπλήρωσε καθότι προέκυψε ότι εξ αρχής είχε σκοπό τη λήψη του δανείου και τη μετανάστευσή του στην Ελλάδα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.