Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

10-06-2017: Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές στην Πάτρα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάτρα, 10 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές στην Πάτρα

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, οι οποίοι είχαν διαπράξει οκτώ κλοπές τους τελευταίους δύο μήνες

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ξεπερνά τις (57.000) ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συμμορία που διέπραττε κλοπές σε οικίες στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πατρών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών τρείς ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 20, 22 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, διέρρηξαν με αιχμηρό αντικείμενο, οικία ημεδαπών και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των (520) ευρώ καθώς και κοσμήματα συνολικής αξίας (20.000) ευρώ.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι εντόπισαν τους δράστες και σε έλεγχο που τους πραγματοποίησαν βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν όλο το χρηματικό ποσό και μέρος των κοσμημάτων, που μόλις είχαν αφαιρέσει.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε αυτοκίνητο που επέβαιναν, τα μέλη της συμμορίας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη (2.410) ευρώ, ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα και πολλά διαρρηκτικα εργαλεία.

Από την αστυνομική ερευνά που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι οι τρείς δράστες είχαν διαπράξει, τους τελευταίους δύο μήνες, ακόμη επτά κλοπές, σε οικίες στην Πάτρα, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ και κοσμήματα αξίας τουλάχιστον (34.000) ευρώ.

Επισημαίνεται, ως προς τη μεθοδολογία της συμμορίας, ότι τα μέλη της επέλεγαν να διαρρηγνύουν με αιχμηρά αντικείμενα, κυρίως μονοκατοικίες, όταν απουσίαζαν οι ένοικοι από το εσωτερικό τους και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την διαφυγή τους, από τους τόπους των κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή Πατρών, στον οποίο θα απολογηθούν στις (12-6-2017).

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.