Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

30-05-2017: Εξιχνιάσθηκε απάτη μέσω του διαδικτύου Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάτρα, 30 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε απάτη μέσω του διαδικτύου

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 45χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί

Ο δράστης είχε αναρτήσει ψευδή ηλεκτρονική αγγελία πώλησης μοτοσικλέτας και απέσπασε περισσότερα από (2.000) ευρώ από αλλοδαπό

Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, υπόθεση απάτης μέσω του διαδικτύου που διαπράχθηκε πέρυσι σε βάρος αλλοδαπού.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 45χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται για να συλληφθεί.

Ειδικότερα, ο δράστης είχε αναρτήσει ψευδή αγγελία πώλησης μοτοσικλέτας σε ιστοσελίδα και έπεισε ένα 36χρονο υπήκοο Αλβανίας να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των (2.200) για την αγορά της.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του 45χρονου, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις διαφόρων Δικαστικών Αρχών, με ποινές φυλάκισης (21) ετών και έξι μηνών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.