Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

11-05-2017: Συνελήφθησαν δύο διακινητές λαθραίων τσιγάρων και καπνού στην Πάτρα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάτρα, 11 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο διακινητές λαθραίων τσιγάρων και καπνού στην Πάτρα

Εντοπίστηκαν δύο διαμερίσματα στα οποία οι διακινητές απέκρυπταν και αποθήκευαν τα λαθραία καπνικά προϊόντα

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν (19.000) περίπου πακέτα τσιγάρων και (2.000) συσκευασίες με καπνό

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από την διακίνηση των λαθραίων καπνικών προϊόντων ξεπερνούν τις (85.000) ευρώ

Συνελήφθησαν, προχθες (9-5-2017) αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 28 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη της διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω τους δύο δράστες, τη στιγμή που φόρτωναν σε δύο αυτοκίνητα (180) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (603) συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (30) κιλών και (150) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και της Ο.Π.Κ.Ε., εντόπισαν δύο διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως αποθηκευτικό χώρο και σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό τους βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη (18.638) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (1.310) συσκευασίες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους (65) κιλών και (500) γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν (18.818) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (1.913) συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (95) κιλών και (650) γραμμαρίων

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πατρών, το οποίο υπολόγισε ότι η συνολική αξία των διαφυγόντων δασμών και φόρων από την διακίνηση τους, ανέρχεται στις (85.991,82) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα αυτοκίνητα τους κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς των λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.