Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

02-05-2017:Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και γενετήσιας εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, προερχόμενων από χώρες της ανατολικής Ευρώπης Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 2 Μαΐου 201 7

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και γενετήσιας εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, προερχόμενων από χώρες της ανατολικής Ευρώπης

Συνελήφθησαν δύο (2) μέλη της οργάνωσης και αναζητείται μία 30χρονη υπήκοος Αλβανίας, συνεργός τους

Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -47.100- ευρώ, ένα (1) αυτοκίνητο, τρία (3) κινητά τηλέφωνα και πλήθος εγγράφων

Παρασχέθηκε προστασία και αρωγή σε μία 24χρονη γυναίκα θύμα

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και γενετήσιας εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.

Συνελήφθησαν, την 28-4-2017 σε περιοχή της Δυτικής Αττικής και στην Γλυφάδα, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε οικίες και οίκους ανοχής, δύο (2) μέλη της σπείρας. Πρόκειται για έναν 48χρονο ημεδαπό και έναν 36χρονο υπήκοο Αλβανίας. Επιπλέον, συγκατηγορούμενη για τα ίδια αδικήματα, είναι μία 30χρονη υπήκοος Αλβανίας, η οποία αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλευση αλλοδαπών γυναικών, τις οποίες εντόπιζαν σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, μέσω οίκων ανοχής που εκμεταλλεύονταν τα μέλη της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος εντόπιζε μέσω διαδικτύου τα θύματα, τα οποία βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και με το πρόσχημα παροχής νόμιμης εργασίας, τα έπειθε να έλθουν στην Χώρα μας.

Ακολούθως και μετά την άφιξη τους στη Χώρα μας, τις παραλάμβανε και τις εγκαθιστούσε σε διαμέρισμα στη Βουλιαγμένη από όπου τις επιτηρούσε. Στη συνέχεια, με την παροχή ψευδών υποσχέσεων πληρωμών, απειλών και βίας, τις μετέφερε, κατά περίπτωση, σε οίκους ανοχής της Αττικής τους οποίους εκμεταλλεύονταν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, παρακρατώντας άπαντες το σύνολο των εσόδων.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των -47.100- ευρώ
  • Ένα (1) αυτοκίνητο
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
  • Έγγραφα και σημειώσεις σχετικές με την λειτουργία των οίκων ανοχής

Περαιτέρω, ταυτοποιήθηκαν δύο (2) γυναίκες, θύματα εμπορίας, από τις οποίες η μία διέφυγε από τον έλεγχο της οργάνωσης σε προγενέστερο χρόνο και στην έτερη παρασχέθηκε προστασία και αρωγή.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.