Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

28-04-2017:Ολοκληρώθηκε διαδικτυακό σεμινάριο ( webinar ) της Αστυνομικής Ακαδημίας, με θέμα «Εθνικό Διαδικτυακό Σεμινάριο για την CEPOL και το Ηλεκτρονικό της Δίκτυο στην Ελληνική γλώσσα » Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 28 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) της Αστυνομικής Ακαδημίας, με θέμα «Εθνικό Διαδικτυακό Σεμινάριο για την CEPOL και το Ηλεκτρονικό της Δίκτυο στην Ελληνική γλώσσα »

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, 27 Απριλίου 2017, διαδικτυακό σεμινάριο του Εθνικού Τμήματος CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας με θέμα: Εθνικό Διαδικτυακό Σεμινάριο για την CEPOL και το Ηλεκτρονικό της Δίκτυο στην Ελληνική γλώσσα - National Webinar for CEPOL and its e - Net in Greek .

Το σεμινάριο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου από το Εθνικό Τμήμα CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας, με την υποστήριξη του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κατάρτιση στον τομέα της Επιβολής του Νόμου – CEPOL .

Στη διοργάνωση του σεμιναρίου συμμετείχαν αξιωματικοί και προσωπικό του Εθνικού Τμήματος CEPOL  ενώ ομιλητές ήταν Αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής και στέλεχος της Διεύθυνσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων.

Η συγκεκριμένη διαδικτυακή εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και απευθυνόταν σε στελέχη των Αρχών Επιβολής του Νόμου (Αστυνομικούς, Λιμενικούς, Τελωνειακούς, Δικαστικούς κλπ) με σκοπό την πληροφόρησή τους αναφορικά με την CEPOL και τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες - εργαλεία που τους προσφέρει.

Η διάρκεια του σεμιναρίου ήταν δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε με τη χρήση των εργαλείων εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης του Ηλεκτρονικού Δικτύου της CEPOL , ενώ την παρακολούθησαν (151) Έλληνες χρήστες.

Την έναρξη των εργασιών του διαδικτυακού σεμιναρίου κήρυξε ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης. Στο χαιρετισμό του επεσήμανε, τόσο τη σπουδαιότητα του έργου της CEPOL, ως καθ’ ύλην αρμόδιας υπηρεσίας για την εκπαίδευση των Αρχών Επιβολής το Νόμου των Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και το σπουδαίο έργο που επιτελεί το αντίστοιχο Τμήμα της Ελληνικής Αστυνομικής Ακαδημίας, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας μας.

Με την ολοκλήρωση του διαδικτυακού σεμιναρίου δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινίσεις στα ερωτήματά των συμμετεχόντων, προωθώντας με αυτό τον τρόπο τη βέλτιστη συνεργασία και την ανταλλαγή χρήσιμων πρακτικών και γνώσεων μεταξύ συμμετεχόντων και εμπειρογνωμόνων.

Στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση, η οποία ήταν ιδιαιτέρως θετική, λόγω της υψηλότατης βαθμολογίας που έλαβε, ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ανάληψης και άλλων παρόμοιων πρωτοβουλιών, με τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Η Ελληνική Αστυνομία, θα συνεχίσει την υλοποίηση παρόμοιων δράσεων το 2017. Μάλιστα το επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την 19η Μαΐου και 12.00 ώρα Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και θα έχει θεματολογία το κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει κινητές συσκευές ( Malware Targeting Mobile Devices ).