Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

21-02-2017: Εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε καταστήματα, γραφεία και οχήματα στη Λακωνία Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τρίπολη, 21 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε καταστήματα, γραφεία και οχήματα στη Λακωνία

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο άτομα

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

Ε ξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε καταστήματα, γραφεία και οχήματα στη Σπάρτη Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (20.2.2017) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) ημεδαποί, ένας (1) 35χρονος και μία (1) 33χρονη.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 35χρονος και η 33χρονη, κατά το χρονικό διάστημα από την 15.2.2017 έως και χθες (20.2.2017), στη Σπάρτη Λακωνίας, είχαν διαπράξει συνολικά τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα και γραφείο, τέσσερις (4) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε καταστήματα και γραφείο, καθώς και δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρική και ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των ανωτέρω, βρέθηκαν συνολικά -27- δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.